Taikusydän-uutiskirje 2/2025
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Taikusydän-uutiskirje 2/2025

Lue selaimessa

Taikusydän-uutiskirje 2/2025

Kulttuurihyvinvointi on sekä kunnan että hyvinvointialueen yhteinen asia. Molemmilla on yhteinen tehtävä: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Mitä paremmmin tässä työssä onnistutaan, sitä enemmän ihmisten hyvinvointi lisääntyy ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutarve vähänee.


Kunta- ja aluvaalien ennakkoäänestys alkaa 2.4. ja vaalipäivä on 13.4. Kulttuurihyvinvointipooli on laatinut kattavan vaalioppaan kunta- ja aluevaaliehdokkaiden sekä kesällä työnsä aloittavien päättäjien käyttöön. Oppaassa on viisi pääteemaa:
1. Edistä hyvinvointia, 2. Turvaa hyvä arki, 3. Toimi sillanrakentajana,
4. Pidä huolta ihmisestä ja 5. Tee viisaita päätöksiä.

Oppaan keskeinen viesti kulttuurihyvinvoinnin edistämiseksi on selvä: kuntien, hyvinvointialueiden ja järjestöjen yhteistyötä tulee vahvistaa, riittävät resurssit turvata sekä panostaa suunnitelmalliseen kehittämiseen ja yhdevertaisiin palveluihin. Jokaisella tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus osallistua taide- ja kulttuuritoimintaan niin kokijana kuin tekijänä koko elämänsä ajan. Opas sisältää monia käytännön vinkkejä sekä esimerkkejä kulttuurihyvinvoinnin edistämisestä kunnissa ja alueilla. Tutustu oppaaseen, vinkkaa ehdokkaille ja käytä äänioikeuttasi!


Taikusydämen tiimi


 

Somemainos, jossa lukee teksti Culture And Health Platform Suomen projektihaku on auki 31.3.2025 saakka. Co-funcded by the European Union.

Culture And Health Platform -projektiehdotusten haku vuodelle 2025 Suomessa on avoinna 31.3.2025 saakka!

Culture And Health Platform -hanke tukee Suomessa neljää kulttuurihyvinvointiprojektia, joista kolme saa 8 000 euron rahoituksen ja yksi 10 000 euron rahoituksen. 10 000 euron projektin rahoittaa Turun kaupungin kulttuurin kärkihanke. Culture And Health Platform -hanketta rahoittaa Euroopan unioni.


Projektiapurahaa voivat hakea yksittäiset taiteilijat tai taiteilijaryhmät, joilla on kokemusta työskentelystä eri yhteisöjen kanssa ja kiinnostusta kehittää osaamistaan kulttuurihyvinvoinnin alalla. Projektiehdotusten haku on avoinna 31.3.2025 saakka!

Lue lisää hausta

 

Löydät Taikusydän-yhteyspisteen nyt myös LinkedInistä!

Taikusydän-yhteyspiste on luopunut Twitterin eli nykyisen X-viestintäpalvelun käytöstä palvelun muuttuneen luonteen vuoksi. Tervetuloa verkostoitumaan, keskustelemaan ja seuraamaan Taikusydäntä LinkedInissä! Muina sosiaalisen viestinnän kanavinamme jatkavat toistaiseksi Facebook ja Instagram.

Seuraa Taikusydäntä LinkedInissä

 

Kunta- ja aluevaalit 2025. Viisi palloa, jotka kuvaavat vaaliteemoja: 1. Edistä hyvinvointia, 2. Turvaa hyvä arki, 3. Toimi sillanrakentajana, 4. Pidä huolta ihmisestä ja 5. Tee viisaita päätöksiä.

Kulttuurihyvinvointipoolin kunta- ja aluevaaliopas 2025 on julkaistu!

Kulttuurihyvinvointipooli tukee kunta- ja aluepäättäjiä kevään 2025 vaaleissa ja tarjoaa vaalioppaassaan konkreettisia vinkkejä päätöksentekoon. Tulevan kunta- ja aluepäättäjän pöydällä kulttuurihyvinvointi on keino edistää asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä ja vähentää sosiaali- ja terveyspalveluiden kuormitusta. Samalla vahvistuu jokaisen suomalaisen yhdenvertainen oikeus osallistua taiteeseen ja kulttuuriin niin kokijana kuin tekijänä koko elämänsä ajan. 


Tutustu poolin vaalioppaaseen ja välitä viestiä kuntasi ja hyvinvointialueesi ehdokkaille!

Tutustu ja lataa vaaliopas käyttöösi

 

Uusi raportti tarjoaa kansainvälisen katsauksen 22 kulttuurihyvinvointialan organisaation toimintaan: Suomesta mukana Taikusydän-yhteyspiste

Uusi raportti” What Does an Arts and Health Organisation Do?” (2024) tarjoaa monipuolisen tietopaketin kulttuurihyvinvointia edistävien organisaatioiden toiminnasta eri puolilla maailmaa. Julkaisun ovat kirjoittaneet yhteistyössä Australiassa toimivat Flindersin yliopisto sekä Global Arts and Health Alliance.


Raporttia varten kirjoittajat haastattelivat 30 edustajaa 22 kulttuurihyvinvointia edistävästä organisaatiosta ympäri maailmaa: Australiasta Nigeriaan, Suomesta Japaniin. Julkaisun yksi tapaustutkimus käsittelee Taikusydäntä, joka toimii valtakunnallisena kulttuurihyvinvoinnin yhteyspisteenä Suomessa.


Lue lisää artikkelista Taikusydämen sivuilta

 

            TAPAHTUMAT            

 

Taide vaikuttaa. Osallisuus ja osallistumattomuus -webinaari, 20.3.2025 klo 9–12

Taiken kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluiden webinaarissa luodaan ajankohtaiskatsaus osallisuuden edistämiseen. Kulttuuriin osallistumattomuuden teemasta keskustelevat Taiken johtaja Kaisa Rönkkö ja valtiotieteiden tohtori, dosentti Riie Heikkilä. Tilaisuudessa kuullaan myös taidealan verkostotoiminnan merkityksestä erityistaidetoiminnan asiantuntijaverkosto Kettuki ry:n näkökulmasta ja tutustutaan yhteisöteatteri Porttiteatteri ry:n työskentelyyn nuorten vankien kanssa. Lisäksi kuullaan terveiset Pohjois-Karjalan ikämiesten hyvinvointia ja osallisuutta kulttuurin ja taiteen keinoin edistäneestä IHKU-hankkeesta.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

 

Taikusydän-webinaari: Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Kanta-Häme 2.4.2025, klo 13-15

Taikusydämen alueverkostot järjestävät kevään aikana kaksi yhteistyö- ja yhdyspintawebinaaria, joissa esitellään eri alueiden ajankohtaista kulttuurihyvinvointitoimintaa ja kehittämisteemoja. Huhtikuun webinaarin järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan ja Länsi-Suomen alueverkostot sekä Kanta-Hämeen hyvinvointialue. Ilmoittaudu mukaan 28.3.2025 mennessä!

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

 

AWAKE: Arts & Wellbeing Casebook Launch, 25.3.2025, etätilaisuus

AWAKE-projektin (2023–2025) uusi julkaisu sukeltaa kulttuurihyvinvoinnin maailmaan kestävien yhteistyömallien sekä luovien alojen yrittäjyyden näkökulmasta. Julkaisua esitellään verkkotapahtumassa 25.3.2025 klo 15:00-16:30. EU-rahoitteista projektia koordinoi Latviasta käsin toimiva Northern Dimension Partnership on Culture. Sen kumppanit ovat Lapinlahden Lähde, Cluj Cultural Centre Romanista sekä Pôle Culture et Santé Nouvelle Aquitaine Ranskasta. Taikusydän ja Turun AMK ovat projektin yhteistyökumppaneita Suomessa. Tilaisuus ja julkaisu ovat englanninkielisiä.

Ilmoittaudu julkaisutilaisuuteen (englanniksi)

 

KUVATA-hankkeen webinaarisarja jatkuu maaliskuussa 2025

Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hankkeen webinaarisarjan tukee taiteilijoiden työtä ja ansaintamahdollisuuksia. Taidealan asiantuntijat ja osaajat kertovat uusista toimintatavoista ja projektimuotoisen työn välineistä. Tarjolla on asiantuntijoiden johdantoja, verkottumista ja digitaalisia työkaluja. Osallistuminen on maksutonta.

Tutustu tallenteisiin ja ilmoittaudu kevään webinaareihin 

 

Henkilö maalaa pöydällä olevaan suureen naamioon kuvioita.

Save the date: Taideresepti mielen hyvinvoinnin tukena -seminaari 23.5.2025, Turku 

Seitsemän Itämeren alueen maan yhteistyössä toteuttama Arts on Prescription in the Baltic Sea Region -hanke järjestää Taideresepti mielen hyvinvoinnin tukena -seminaarin perjantaina 23. toukokuuta klo 9.00–14.30 Turussa. 


Seminaarin aamupäivässä kuullaan hankkeessa kehitetystä taidereseptikonseptista, käytännön kokemuksia taidereseptitoimintamallin pilotoinnista ja vakiinnuttamisesta Ruotsissa, Saksassa ja Latviassa, sekä arviointituloksia yhteensä 24 taidereseptipilottia kattavasta arvioinnista. Aamupäivän aikana keskitytään lisäksi pohtimaan taidereseptitoimintamallin sovellettavuutta Suomen kontekstissa. Iltapäivällä seminaarin osallistujilla on mahdollisuus osallistua kokemuksellisiin taidetyöpajoihin (luova kirjoittaminen ja tanssi).


Tilaisuuden aamupäivän ohjelmaa klo 9.00–12.15 on mahdollista seurata myös etäyhteyksin. Iltapäivän taidetyöpajoihin klo 13.15–14.30 osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä. Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti.


Lue lisää seminaarista

 

UUTISET            

 

Riihimäen kaupungille on tehty ensimmäinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma

Kulttuurihyvinvointisuunnitelma on Riihimäen ensimmäinen ja se toimii kulttuurihyvinvoinnin kehittämistä ohjaavana asiakirjana vuosina 2024–2029. Kulttuurihyvinvointisuunnitelma edistää kuntien kulttuuritoimintalakiin kirjattuja tavoitteita ja ohjaa kaupungissa olevien toimijoiden kulttuuritarjonnan ja yhteistyön kehittämistä. 

Tutustu suunnitelmaan

 

Kulttuuritoiminnalle ilmaista lisänäkyvyyttä hyvinvointialueiden uusilla palvelutarjottimilla

Uudet palvelutarjottimet nostavat kulttuurin, luonnon ja liikunnan perinteisten terveyteen ja sosiaaliseen tukeen liittyvien palveluiden rinnalle hyvinvoinnin edistäjinä.  Hyvinvointialueet ympäri Suomen ovat julkaisseet verkossa palvelutarjottimia, joiden kautta hyvinvointia ja terveyttä kokonaisvaltaisesti edistävä toiminta saavuttaa ilmaiseksi palveluiden käyttäjät sekä niihin ohjaavat ammattilaiset.


Hyvinvointialueiden asiakas- ja palveluohjaajat käyttävät tarjottimia työssään ja poimivat niistä suosituksia suoraan asiakkailleen. Kuka tahansa voi itsekin etsiä tarjottimilta hyvinvointiaan tukevaa mielekästä tekemistä. Tarjottimelle voi ilmoittaa monenlaista matalan kynnyksen edullista tai ilmaista avointa kulttuuri- ja taidetoimintaa.


Lue lisää palvelutarjottimista

 

STM myönsi terveyden edistämisen määrärahaa myös kulttuurihyvinvointiin 

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) myönsi terveyden edistämisen määrärahaa 28 hankkeelle. Määrärahaa vuosille 2025–2027 myönnettiin yhteensä 11 300 000 euroa, josta 6 500 000 euroa ohjataan ikäihmisten toimintakyvyn ja kotona pärjäämisen sekä omaishoitajien jaksamisen tukemiseen.  


Rahoitus myönnettiin myös kahdelle kulttuurihyvinvointihankkeelle: Rovaniemen kaupungin Kulttuuripoimuri - Etsivällä kulttuurisella vanhustyöllä lisää kulttuurihyvinvointia ja liikettä ikääntyneille ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen Hyvinvointia kulttuurista ikäihmisille Pohjois-Savoon (IKO4 2025-2027). TE-määrärahalla rahoitetulla hanketoiminnalla tuetaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintaa kunnissa sekä toimintaa, jota kunnat, hyvinvointialueet ja järjestöt toteuttavat yhdessä. 


Hankkeissa otetaan käyttöön Hyvinvointia kulttuurista ikäihmisille (IKO) – hankkeissa vuosina 2021–2023 kehitettyjä toimintamalleja kuten etsivä kulttuurinen vanhustyö. Taiteen edistämiskeskus (Taike) tarjoaa hankkeille asiantuntijatukea yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Lue lisää THL:n sivuilta

 

Julkisen taiteen kannatus Suomessa on kasvanut: 79 prosenttia suomalaisista haluaa taidetta sairaaloihin ja hoitolaitoksiin

Taiteen edistämiskeskuksen tilaama tuore tutkimus osoittaa, että suomalaiset arvostavat julkista taidetta laajasti. Kyselytutkimukseen loppuvuonna 2024 vastanneista 77 prosenttia toivoo taideteoksia arkiympäristöönsä. Myönteinen suhtautuminen on myös selvästi kasvanut edellisestä 2022 toteutetusta kyselystä, jolloin kannattajia oli 70 prosenttia. Tutkimuksessa selvisi myös, että 77 prosenttia suomalaisista kokee taiteen lisäävän ympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta, ja 79 prosenttia haluaa taidetta sairaaloihin ja hoitolaitoksiin.

Lue lisää kyselytutkimuksesta

 

RAHOITUKSET            

 

Kaksi ihmistä rakentaa valaisimeen varjostinta.

Turku tukee taiteilijoita pop-up-taiteen haulla

Turun kaupungin pop-up-taiteen ohjelmahaku kutsuu ammattitaiteilijat ja taideyhteisöt ideoimaan monimuotoisia taide-elämyksiä eri puolille kaupunkia. Neljättä kertaa järjestettävällä avoimella haulla halutaan tukea kaupungin taidekentän tärkeää työtä. Haussa on muun muassa visuaalisia taideteoksia, yhteisötaidetta sekä taide-esityksiä moniin eri tapahtumiin. 


Pop-up-taiteen ohjelmahakuun on varattu rahoitusta kaikkiaan 80 000 euroa. Valinnoissa painotetaan sisältöjen yllätyksellisyyttä, monipuolisuutta, kiertotalouden edistämistä, yhteisöllisyyttä sekä kaupungin eri alueita elävöittävää toimintaa. Haku on avoinna 13.3.2025 klo 16 saakka. 

Lue lisää hausta

 

PROJEKTIT JA TOIMINTAMALLIT            

 

Kansallisteatterin yhteisöt ja osallisuus -osasto edistää yhteiskunnan moninaisuutta

Kansallisteatterin Yhteisöt ja osallisuus -osasto tekee töitä sen eteen, että yhteiskunnan moninaisuus tulee näkyväksi kaikessa teatterin toiminnassa, niin katsomoissa kuin näyttämöilläkin. Osasto toteuttaa taiteellisia prosesseja erilaisten yhteisöjen kanssa, vie esityksiä ja työpajoja muun muassa sote-yksiköihin ja vankiloihin, ylläpitää Nuorten Kansallisteatteria ja järjestää keskustelutilaisuuksia.

Tutustu yhteisöt ja osallisuus -osaston toimintaan

 

Koulutaiteilijan ovi on aina auki – kohtaavaa työtä taiteen keinoin Jyväskylässä 

Jyväskylän Huhtasuon 900 oppilaan yhtenäiskoululla on työskennellyt koulutaiteilija syksystä 2021 lähtien. Koulutaiteilija on koulun arjessa yksi kohtaava aikuinen lisää ja hänen työskentelytapansa on osallistava ja kuunteleva. Tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia taiteen menetelmiä hyödyntäen yhteistyössä opettajien, terveydenhoitajien, kuraattoreiden, kasvatusohjaajien ja psykologien kanssa. Huhtasuon koululla koulutaiteilijana työskentelee Laura Sahlman.

Lue lisää koulutaiteilijan työstä

 

Vahvistin-vertaisryhmämallilla hyvinvointia taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville

Vahvistin on mielen hyvinvointia tukeva vertaisryhmämalli. Se on tarkoitettu taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen itsensätyöllistäjien, freelancereiden, apurahansaajien ja yksinyrittäjien työkyvyn edistämiseen. Vahvistin-vertaisryhmämallin voi ottaa käyttöön erilaisissa ammatillisissa ryhmissä. Matalan kynnyksen malli ohjaa ryhmää eteenpäin teemojen, kysymysten ja tehtävien avulla. Vahvistin on suunnattu mielen hyvinvoinnin edistämiseen, voimavarojen vahvistamiseen ja kuormituksen käsittelyyn ennaltaehkäisevästi. Ryhmämalli on kehitetty Mielenterveyden työkalupakki -hankkeessa. 

Lue lisää mallista

 

Tietopaketti Kulttuurin kummilapsista on ilmestynyt

Helsingin kaupunginorkesterin 25 vuotta sitten aloittama kummilapsitoiminta on laajentunut Kulttuurin kummilapset -palveluksi. johon kaikkien Helsingissä asuvien, vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyneiden lasten on perheineen mahdollisuus liittyä mukaan. Tuore julkaisu kertoo, mitä toiminta merkitsee lapsille, heidän perheilleen, kulttuuriorganisaatioille ja koko kaupungille. Julkaisu on saatavilla sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi. 

Tutustu Kulttuurin kummlapset -malliin ja julkaisuun

 

TUTKIMUKSET            

 

Kulttuuripalvelujen tarjonta eriytyy ja keskittyy kaupunkeihin

Valtion osarahoittamien kulttuuripalvelujen tarjonta ja alueellinen saavutettavuus ovat eriytyneet monin tavoin eri puolilla Suomea ja erilaisissa kunnissa. Palvelut keskittyvät edelleen vahvasti kaupunkimaisiin kuntiin sekä Uudellemaalle lukuun ottamatta kaikissa kunnissa tarjolla olevaa kirjastotoimintaa. Kulttuuritoiminnan kustannukset ovat korkeita etenkin maakuntakeskuksissa ja muissa suurissa kaupungeissa. Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen tutkimuksessa koottiin tietoa kulttuuripalveluista, joiden kustannuksiin valtio osallistuu yhdessä kuntien tai muiden toimijoiden kanssa. 
 
Renko, Vappu, Ruusuvirta, Minna, Ruokolainen, Olli, Nokela, Severi & Leppänen, Aino (2024). Kulttuuria kartalla II. Valtion osarahoittamat kulttuuripalvelut Suomessa. Cuporen verkkojulkaisuja 82. Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore.
 

Tutustu tutkimukseen

 

JULKAISUT            

 

This is where we meet - palkittu dokumentti sairaalaklovnityöstä

This is where we meet -dokumentti tuo tarkalla ja herkällä tavalla esille sairaalaklovnityötä ja sitä, miten punaisen nenän kautta avautuu mahdollisuus kontaktille ja yhteiselle leikille. Berta Tilmantaiten ja Mindaugas Drigotasin tekemässä dokumentissa pääsevät ääneen niin itse taiteilijat kuin yleisö.


Dokumentti kuvattiin osana kolmivuotista EU:n Luova Eurooppa -rahoitteista ClowNexus-hanketta, jossa klovnityötä kehitettiin kahdelle erityiselle kohderyhmälle: muistisairaille ikäihmisille ja autismikirjon lapsille. Hankkeessa oli Suomesta mukana Sairaalaklovnit ry. Dokumentti on vapaa julkisesti levitettäväksi. Sitä on esitetty useilla elokuvafestivaaleilla ja se on voittanut monia palkintoja. 

Katso dokumentti (englanniksi, kesto n. 32 min)

 

Opaskirja ja tehtäväkortit kulttuurilähtöisen toiminnan tueksi

Minä olen! – hyvinvointia kulttuurin keinoin oli Satakunnan Sydänpiiri ry:n hanke (2021–2024), jonka tavoitteena on ollut edistää noin 30–55-vuotiaiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia kulttuurin ja taiteen keinoin Satakunnassa.


Hankkeen lopputuotteena syntyi muun muassa Minä olen! -hyvinvointia kulttuurin keinoin -opaskirja ohjaajille sekä Minä olen! -hyvinvointia kulttuurin keinoin -tehtäväkortit. Opaskirja sisältää ideoita kulttuurilähtöisen toiminnan järjestämiseksi tai lisäämiseksi erilaisissa ryhmissä sekä yksilöohjauksessa ja miksei myös lukijan omaan vapaa-aikaan. Tehtäväkorttipakassa on yhteensä 52 korttia, joiden sisältö liittyy muun muassa itsetuntemukseen, arkeen, hyvinvointiin sekä osallisuuteen.


Tutustu opaskirjaan ja tehtäväkortteihin

 

BLOGIT JA ARTIKKELIT            

 

Suomen Nivelyhdistyksen artikkeli: Taide ja kulttuuri tukevat elämänhallintaa


Niveltieto-lehdessä julkaistussa artikkelissa kuvataan monipuolisesti taiteen ja kulttuurin vaikutuksia ja merkityksiä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. 



Lue artikkeli

Taiteilijaresidenssi Parkinmäen palvelutalossa – työyhteisötaiteilija hyvinvointia tukemassa

Turkulaisessa Parkinmäen palvelutalossa toteutettiin Svenska Kulturfondenin tukema hanke, jossa neljä Turun AMK:ssa opiskelevaa taiteen ammattilaista työskenteli viikon mittaisissa residensseissä. Taiteilijat kirjoittavat kokemuksistaan TALK-lehden artikkelissa.


Lue artikkeli

 

Taikusydän on kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste.

Viestimme kulttuurihyvinvointialan ajankohtaisista uutisista noin kerran kuukaudessa.

Osoitelähde: Saat tämän viestin, koska olet postituslistallamme

taikusydan@turkuamk.fi

taikusydan.fi

Youtube
Facebook
Instagram

Tilaa uutiskirje  |  Peruuta uutiskirje


Taikusydän
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku